TV pakket

Ben je niet tevreden met je huidige TV pakket, of ben je benieuwd wat er daarnaast beschikbaar is bij de andere providers? Het is de moeite waard om zo nu en dan eens rond te kijken, de kans bestaat dat je voor een scherpe prijs een beter TV pakket op de kop kunt tikken. Je kunt dan digitaal kijken naar meer zenders in HD, gebruik maken van interactieve televisie of wellicht een TV pakket binnen een alles in 1 pakket afsluiten.

Het is met betrekking tot je TV pakket in ieder geval verstandig om na te denken over je eigen behoeften. Dat klinkt als een open deur, maar is een stap die veel mensen over het hoofd zien. Wat zijn de zenders waar je veel naar kijkt en doe je dat in HD, of zet je de TV juist af en toe aan? Je kunt een goedkoop TV pakket afsluiten met een beperkt aantal zenders, of aan de andere kant juist zorgen voor een uitgebreid pakket waarmee je ook de film- en sportzenders stuk voor stuk kunt bekijken.

Digitale TV kijken

Op het moment dat je een TV pakket afsluit is het in ieder geval de moeite waard om ervoor te zorgen dat je digitaal TV kunt kijken. Het analoge signaal is nog altijd beschikbaar, al hebben we de afgelopen jaren een heel duidelijke overstap gemaakt. Digitale TV zorgt voor een betere beeldkwaliteit, een groter aantal zenders en bijvoorbeeld een handige TV-gids op de TV. Op die manier is een TV pakket met digitale TV tot de basisbehoeften gaan behoren, al heb je daar natuurlijk wel een ontvanger voor nodig die daar goed mee om kan gaan.

Kocht je onlangs een nieuwe TV of heb je een nieuwe televisie op het oog? Dan is de kans groot dat er sprake is van een CI+-module, een digitale ontvanger ingebouwd in de TV. Heb je een oudere TV staan? Dan kun je bij de providers een digitale ontvanger kopen of in bruikleen krijgen, waar je vervolgens een smartcard in dient te steken. Die smartcard geeft de digitale ontvanger als het ware aan welke zenders er onderdeel uitmaken van je TV pakket. Op die manier kun je het TV pakket afnemen, je hebt dus per TV een smartcard en een digitale ontvanger of CI+-module nodig.

TV zenders in HD bij TV pakket

Maak je gebruik van een TV pakket met digitale TV? In veel van de gevallen is er dan sprake van een aantal zenders in HD. HD staat voor High Definition en heeft betrekking op het aantal beeldlijnen dat er op het scherm verschijnt. Voorheen keken we naar ongeveer 500 beeldlijnen, vandaag de dag zijn dat er maximaal 1.000 in de verticale richting. In de horizontale richting zijn het er bijna 2.000, waardoor het beeld tot 4x scherper is dan wat we vanuit het verleden gewend zijn. Een TV pakket met HD-zenders draagt op die manier sterk bij aan de optimale kijkervaring.

Uiteraard dien je ervoor te zorgen dat je een HDTV hebt staan, die de scherpe beelden ook daadwerkelijk kan presenteren zoals ze bedoeld zijn. Je kunt dan gebruik maken van een TV pakket met digitale TV en HD-zenders, mits ook je digitale ontvanger of CI+-module geschikt is voor de ontvangst in HD. Dit is iets waar de providers je meer over kunnen vertellen, zodat je zelf na kunt gaan of je inderdaad in HD naar de verschillende beelden kunt kijken. Is dat het geval? Dan kun je alle details waarnemen, tot aan de grassprietjes op het voetbalveld.

Interactieve TV pakket

Wil je niet alleen in de hoogst mogelijke kwaliteit naar de beelden kijken, maar daarnaast bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer je naar een wedstrijd of een programma kijkt? Dan kun je binnen het TV pakket gebruik maken van interactieve televisie. Dit betekent dat je interactief met het abonnement om kunt gaan, je kunt als het ware zelf aangeven wanneer je een bepaald programma wilt zien. Komt het je op een bepaalde avond even niet uit, maar heb je er de dag daarna wel tijd voor? Je kunt dan gebruik maken van een TV pakket met interactieve TV.

Op die manier hoef je nooit meer een programma te missen, of kun je zelf bepalen waar je graag naar wilt kijken. Houd er rekening mee dat een pakket voor interactieve TV vraagt om een extra investering binnen het TV pakket, het maandelijkse bedrag dat je betaalt wordt wat hoger. Zorg er dus voor dat je goed nagaat of je geen andere mogelijkheden hebt om programma’s op te nemen of die terug te kijken wanneer je wilt. Een bijkomend voordeel van interactieve TV binnen het TV pakket is echter dat je bijvoorbeeld live TV op pauze kunt zetten, op het moment dat de telefoon gaat of er iemand aan de deur staat.

TV pakket binnen alles in 1 pakket

Wil je zo voordelig mogelijk gebruik maken van een TV pakket? Dan is het de moeite waard om niet alleen televisie af te nemen bij je provider, maar daarnaast ook te zoeken naar mogelijkheden om TV te combineren met internet en bellen, zodat er sprake is van een alles in 1 pakket. Je zorgt er op die manier voor dat je de verschillende diensten kunt bundelen. De kans is groot dat je het TV pakket voor een lagere prijs per maand af kunt nemen, omdat de provider je ook van dienst kan zijn met bijvoorbeeld het internet.

De combinatie van internet en het TV pakket zorgt er daarnaast voor dat je de TV-zenders ook via een applicatie op bijvoorbeeld je tablet of een smartphone kunt bekijken. Dit betekent dat je ook elders in huis TV kunt kijken, je bent niet langer gebonden aan de TV en je vaste plaats op de bank. Het is wat dat betreft de moeite waard om online na te gaan of er een nieuw TV pakket beschikbaar is, met nieuwe zenders in HD of wellicht de combinatie met een snelle internetverbinding.

Previous post: