Internet providers

Je hebt in Nederland de keuze uit een aantal verschillende internet providers. Zij zorgen ervoor dat je gebruik kunt maken van het internet, via een van de netwerken waar we in Nederland mee werken. Het gaat om ADSL, de kabel en glasvezel. Deze laatste heeft de toekomst, maar is vaak nog wat duurder. Bovendien is in Nederland op dit moment nog niet iedereen aangesloten op glasvezel, waardoor het niet bij alle internet providers mogelijk is om er gebruik van te maken.

Wil je er met een Alles in 1 Pakket voor zorgen dat je niet teveel betaalt? Dan is het verstandig om kritisch naar de internet providers te kijken en na te gaan welke andere diensten ze je aan kunnen bieden. Wat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden op het gebied van (onbeperkte) telefonie, of hoe zit het met het aantal TV-zenders dat je zal ontvangen? Zet de internet providers op een rij en ga uit van het netwerk waarvoor je het minste betaalt, of waar je de beste ervaringen mee hebt.

Alles in 1 pakket via ADSL

Je kunt allereerst een keuze maken voor een van de internet providers die werkt via ADSL. Dit is een inmiddels bekend netwerk, waar we in Nederland al jaren gebruik van maken. Het bied je de mogelijkheid om af te rekenen op basis van de hoeveelheid data, of een onbeperkt abonnement af te nemen. Met de introductie van ADSL door de internet providers konden we de ouderwetse telefoontikken gedag zeggen. Vandaag de dag begint ADSL wat te verouderen, aangezien het ons niet de snelheden kan bieden die glasvezel kan behalen. Dat neemt niet weg dat het nog altijd een betrouwbaar netwerk is, waar veel internet providers graag gebruik van maken.

Internet providers via de kabel

Daarnaast kun je gebruik maken van de internet providers die werken via de kabel. We zijn over het algemeen bekend met televisie (en radio) via de kabel, maar ook het internet kan over deze kabel lopen. Een van de grote internet providers die hier gebruik van maakt is Ziggo. Zij winnen regelmatig prijzen voor het meest betrouwbare netwerk, wat aangeeft dat de kabel uitstekend dienst doet wanneer het gaat om het aanbieden van internet. De snelheden bij de internet providers die de kabel gebruiken zijn behoorlijk, maar dat neemt niet weg dat glasvezel uiteindelijk de toekomst lijkt te hebben.

Previous post:

Next post: