Internetsnelheid testen

Wil je je internetsnelheid testen, om na te gaan of je alles in 1 pakket levert waarvoor je betaalt? Je kunt dit eenvoudig online doen. Je zal via je computer een klein bestand downloaden of uploaden, zodat de site na kan gaan met welke snelheid je dit doet. Je kunt je internetsnelheid testen door de test minimaal 3x uit te voeren en uit te gaan van het gemiddelde. Pak vervolgens de gegevens van je alles in 1 pakket erbij, om na te gaan of je inderdaad de snelheid ontvangt waarvoor je iedere maand betaalt.

Up- en downloadsnelheid

Ga je de internetsnelheid testen? Dan is het van belang om je te richten op zowel de download- als de uploadsnelheid. Houd er rekening mee dat 1 Mbit/s gelijk staat aan ongeveer 150 KB/s en 1MB/s dus gelijk is aan zo’n 8 Mbit/s. Je kunt je internetsnelheid testen door hier goed naar te kijken en na te gaan hoe snel je verbinding is. In de meeste gevallen ligt je downloadsnelheid zo’n 10x hoger dan je uploadsnelheid. Maak je gebruik van glasvezel? Dan zouden de beide snelheden gelijk moeten zijn. Je kunt je internetsnelheid testen binnen je alles in 1 pakket om dit zelf na te gaan.

Verlies van internetsnelheid

Wil je je internetsnelheid testen en maak je gebruik van de kabel of ADSL? Houd er dan rekening mee dat er ook binnen een alles in 1 pakket altijd wat verlies op zal treden. Des te verder je weg zit van het verdeelpunt in de wijk, des te groter het verlies zal zijn. Ervaar je meer dan 30% verlies ten opzichte van de snelheid waarvoor je betaalt? Dan kun je je internetsnelheid testen en op basis daarvan contact opnemen met je provider over het alles in 1 pakket dat ze je leveren.

Previous post:

Next post: