Internet en TV

Wil je graag internet en TV afnemen, in plaats van een alles in 1 pakket? Dan is het verstandig om goed te kijken naar de belkosten die je op dit moment maakt. In een aantal gevallen is het verstandig om ook het bellen in je abonnement op te nemen, zodat je een vast bedrag per maand gaat betalen. In andere gevallen kun je alleen internet en TV afnemen, net als wanneer je bijvoorbeeld alleen gebruik maakt van een mobiele telefoon.

Snelheid van het internet

Wil je internet en TV afnemen? Dan is het in ieder geval verstandig om goed te kijken naar de snelheid van het internet. Indien je gebruik maakt van glasvezel ligt de snelheid voor het up- en downloaden even hoog, in de andere gevallen zal het downloaden zo’n 10x sneller zijn dan het uploaden. Ga uit van minimaal 10 – 20 Mbit/s per persoon, wanneer je snel wilt kunnen internetten. Ben je een grootverbruiker, of wil je niets minder dan het beste? Ga binnen internet en TV dan voor een verbinding van 50 – 100 Mbit/s, op basis van glasvezel of de kabel.

HD-TV en de zenders

Indien je internet en TV afneemt bij een bepaalde provider is het daarnaast van belang om goed naar het aanbod op het gebied van televisie te kijken. Hoeveel zenders kun je gaan ontvangen en welke aanvullende pakketten kun je eventueel bijbestellen? Hoeveel zenders kun je in HD gaan ontvangen en wat zijn de mogelijkheden op het gebied van interactieve televisie? Zet de verschillende mogelijkheden op een rij. Je zorgt er op die manier voor dat je een goede keuze kunt maken voor internet en TV, op basis waarvan je maximaal van je abonnement kunt genieten, of je kunt besluiten om toch een alles in 1 pakket af te sluiten.

Previous post:

Next post: